torstai 18. lokakuuta 2012

Nyrhityt kynsiparat :( ja projekti kynsien kasvatus


Soak offit saivat lähtöpassit: kynsiparat ovat niiden myötä kärsineet ikävästi. Vaikka kuinka liotin kynsiäni soak off nesteessä foliomenetelmällä lähes puolikin tuntia, en vaan millään saanut geeliä kunnolla kynsiltä irtoamaan. Siksipä aloinkin huoltamaan kynsiä tavallisen geelin tapaan viilamaalla soak off geelejä hieman alas ja tekemällä uuden pinnan vanhan päälle. Ongelma taisi siitä vain kumuloitua, koska mitä pidempään geelit olivat kynnellä kiinni, sen hankalampaa oli niiden irroitteluprosessi. Noidankehä oli valmis: mitä huonommassa jamassa omat kynnet olivat, sen tiukempaan soak offit näyttivät tarttuvan kynsipedille. 
Harmit alkoivat todenteolla kun en ehtinyt huoltaa viimeisimpiä kynsiäni, vaan annoin niiden kasvaa liian pitkiksi. Lopulta ne ilmaantuivat hieman ja alkoivat katkeilla. Tulos on karu. Geelin irrotteluprosessissa osassa kynsiä on lähtenyt rouheviakin biittejä omaa kynttä kynsipediltä. :( Nyt aloitan projektin kynsien kasvatus. Lähden nyt lakkailulinjalle ja tervehdytän kynteni pikkuhiljaa vaikka tiedän sen ottavan aikaa.
Soak off geeleillä saa kyllä kauniin lopputuloksen, mutta eihän siinä ole järkeä kun omat kynnet geelin alla ovat surkeassa kunnossa. Ehkä käväisen laitattamassa kynnet ammattilaisella jossain vaiheessa tai teen vain ohuen geelilakkauksen, mutta nyt sinnittelen ja annan kynsieni kasvaa ja vahvistua. Kuvassa nysät kynteni lakattuna ja konad leimakuviolla sekä kynsitarroin koristeltuna. Nimettömässä näkyy myös "pumupula", syy miksi haluan kyseiseen kynteen hieman enemmän pituutta. :) Kovettuma nimettömään syntyi joskus yläasteikäisenä kun harrastin kitaransoittoa ilman plektraa. 

Antakaapas kynsibloggarit vinkkejä miten saan kynteni elpymään? Syön biotiinia ja muutenkin terveellisesti ja rasvaan säännöllisesti kynsinauhoja, pyrin leikkaamisen sijaan viilaamaan. Mitä muuta voisin tehdä? Tässä taitaa auttaa vain aika?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti