lauantai 11. toukokuuta 2013

Kynsikurssi Nummelassa Lauantaina 4.5.2013

Kurssipaikalla Nummelassa
Osallistuin viime viikonloppuna kynsikurssille. Mietin jo viime kesänä sellaiseen osallistumista, mutta jostain syystä se vain jäi. Selaillessani Koru-ja Kauneus-nettikaupan sivuja, huomasin että heille oli tullut yhdistelmäkoulutus. Siinä mallille harjoitellaan toiseen käteen geelejä ja toiseen akryylejä. Innostuin ajatuksesta että voisin mennä kokeilemaan molempia tekniikoita. Lisäksi toiseen käteen kynttä työstettäisiin tippien päälle, toiseen laitettaisiin muotit, joten senkin osalta pääsisin kokeilemaan kahta tekniikkaa.

Kurssipäivää edeltävänä perjantai-iltana minua jännitti kovasti. Olen toki käyttänyt soak-off geelejä ja muottejakin niiden kanssa muutaman kerran, mutta varsinaisia oikeita kovia geelejä en ollut koskaan kokeillut akryyleistä puhumattakaan. Kurssi alkaisi lauantai-aamuna klo 9.00, joten olin sopinut mallini Sannan kanssa hakevani hänet kahdeksalta. itten ajeltaisiin kaikessa rauhassa Nummelaan. Lauantai-aamu valkeni ja esikoiseni kömpi viekkuuni ilmoittaen haluavansa aamupalaa. Minä venyttelin kaikessa rauhassa ja ajattelin että mitäköhän se kello mahtaa olla-se oli 8.06!!!! Jostain syystä olin unohtanut laittaa herätyksen ja piti käytännössä pukea ja lähteä samantien. Ääks!!! Pienten seikkailujen jälkeen Nummelassa ehdimme paikalle noin klo 9.10. Koru-ja Kauneus-liikkeen Anu olikin jo meitä vastassa. Kurssille otetaan korkeintaan 4 oppilasta kerrallaan, jotta oppilaat saavat tarpeeksi ohjausta. Minun lisäkseni siellä oli viime lauantaina yksi oppilas ja hän oli tullut geelikynsikurssille. Käsitin, että hän oli kotosalla jo jonkin verran harjoitellut kyseisellä materiaalilla tehden tutuille geelauksia. Homma alkoi kattavalla teoriaosuudella, sitten hurautimme pikaiselle lounastauolle Nummelan keskustaan. Lounaan jälkeen ryhdyimme tositoimiin.

Kuvassa Anu näyttää minulle mallia

Geelikynsiin tarvittavia materiaaleja

Sannan käsi UV-uunissa
Aloitimme työstämisen tipeistä. Ensin etsittiin mallille oikean kokoiset tipit, ne liimattiin, leikattiin sopivaan pituuteen ja sitten viilattiin. Anun ehdotuksesta tein akryylikynnet tipeille ja geelit muoteille, koska akryyli on sen verran haastavampi materiaali työstää. Hän oli muuten oikeassa. Tippien ollessa paikallaan aloitin geelikynsien työstämisestä. Kaikki ei minulla mennyt ihan niinkuin Strömsössä....ensinäkin geelien työstövaiheessa yksi muoteista oli mystisesti irronnut ja kallistunut voimakkaasti alaspäin. Olin ehkä vetäissyt sitä samalla kun työstin geeliä. Kynttä piti siksi rakentaa aika paksusti ja sitä saikin sitten viilata hiki hatussa. Anun avustuksella saatiin muotopuolesta ihan siisti kynsi. Loput muotit pysyivät paikallaan ja geelien kanssa ei muita ongelmia onneksi tullut. Olihan se ihan erilaista työstää kuin soak-off geelit, stressipisteen löytyminen sekä kauniin C-kaaren tekeminen vaatii aikalailla harjoitusta. 

Sitten tuli akryylikynsien työstämisen vuoro. Se olikin todella vaikeaa; missä suhteessa otan akryylinestettä ja jauhetta, miten osaan käyttää pensseliä apunani massan muotoilussa? Kaiken kukkuraksi akryylit alkoivat kovettua samalla kun yritin hahmottaa miten materiaalia työstetään. Anu istui ihan vieressä ja ohjeisti minua. Kiirekin tuli vaikka kurssiin oli varattu hyvin aikaa. Lopuksi viilausvaiheessa Anu huomasi, että kaksi akryylikynttä oli haukannut ilmaa ja olivat käytännössä irti. Onnekseni mallini asuu lähellä ja lupasimme korjata ilmaantuneet kynnet pika pikaa. Teimme sen heti seuraavana päivänä. Koristelin kynsiä korjausvaiheessa yhteinäisimmiksi. 

Kynnet ennen koristeluja, ilmaantuneet korjattuna.
Päällimäisessä kädessä akryylit ja alemmassa geelit.

Tässä koristelujen jälkeen päällimäisessä kädessä geelit.
Summa summarum: kurssi oli erittäin hyödyllinen ja Anu oli erittäin hyvä ja tarkka kouluttaja. Hän ei jätä oppilaita tässä kotona harjoitteluvaiheessakaan omilleen, vaan häneen voi ottaa yhteyttä pulmatilanteissa ja kysyä neuvoa. Lisäksi kurssiin kuuluu myös huoltokoulutus sekä lopuksi näyttökoe. Molempiin aion osallistua myöhemmin. Täytyy ensin harjoitella perustekniikoita kotona. Geelien kanssa olen varmempi. Akryylit vaativat todella paljon harjoitusta. Näillä opeilla neuvoisin ihan aloittelijoita keskittymään ensin vain toiseen tekniikoista. Mikäli jommasta kummasta materiaalista on jo hieman tuntumaa, niin tuo yhdistelmäkoulutus voi olla ihan paikallaan. Koin akryylin paljon vaikeammaksi, koska geeliä voi työstää niin pitkään kun mieli tekee. Se kovettuu vasta UV-uunissa. Geeliä oli myös huomattavasti helpompi viilata jälkeenpäin muotoonsa. Jälkiviisaana minun olisi kenties tällä tasolla kannattanut osallistua pelkkään geeli- tai akryylikoulutukseen. Toisaalta en kadu, että sain harjoitella molempia. Vain tekemällä oppii, joten nyt minulla on eväät kotona harjoitteluun. Ensimmäiset harjoitusasiakkaat geelien osalta on tulossa ensi viikolla.

1 kommentti:

  1. Oih,ihanaa että olet niin innostunut näistä kynsi jutuista ja päässyt oppimaan uusia juttuja =)
    Täytyy joku kerta katsoa josko näihin mun käsiini saisi jonkinlaiset kynnet jotka jopa pysyisivät paikallaankin ;) Käyppä kattoo mun blogissani Haaste kohtaa...siellä on sulle pieni tehtävä ;)

    VastaaPoista